Restauratoren Nederland is dé beroepsvereniging voor iedereen werkzaam in de conservering en restauratie van cultureel erfgoed.

Van IJken Metaalrestauratie is het eenmansbedrijf van Rosalijn van IJken. Rosalijn is rijksgediplomeerd metaalrestaurator, lid van Restauratoren Nederland en sinds 2009 zelfstandig ondernemer. In metaalrestauratie vond ze een invulling voor haar handvaardige kwaliteiten en haar interesse voor kunst, cultuur en scheikunde. Gedurende haar loopbaan bleek dat ook haar liefde voor het kwetsbare en poëtische in het leven in de restauratie zijn plek vond. Dierbare objecten ontroeren door de verhalen die ze in zich dragen en doordat de eigenaar er na de behandeling weer zo blij mee is. Rosalijn is behalve restaurator ook Reiki Master en behandelt naast het materiële ook graag het subtiele.

“Het maakt niet uit of een object uniek en kostbaar is of niet, een juiste oplossing voor een beschadigd object vinden is iedere keer weer een uitdaging. Ieder object, hoe simpel ook, is interessant. Het uitvoeren van een behandeling waarna een object weer tot zijn recht komt en zijn “verhaal” weer kan vertellen geeft enorme voldoening.”

Meer weten?

Bel 06 17 50 68 60