Restauratoren Nederland is dé beroepsvereniging voor iedereen werkzaam in de conservering en restauratie van cultureel erfgoed.

Een verweerd uiterlijk kan charmant zijn maar strepen op buitenbeelden die door de regen of vogels ontstaan zijn leiden vaak de aandacht af van de vorm en kunnen de dynamiek van de compositie verstoren. Een nieuw sculptuur wordt door de kunstenaar of gieterij meestal met een laag was afgeleverd. De was erodeert gedurende de jaren en laat het oppervlak langzaam onbeschermd.

Om een verweerd sculptuur weer verzorgd te laten ogen kan impregnatie met een stabiele was wonderen doen. Bij regelmatig onderhoud wordt het patina ook beschermd voor verdere aantasting. Het is vaak niet nodig om storende plekken opnieuw te patineren, al kan retoucheren in sommige gevallen voor het oog wel rustiger zijn. Er kan ook met stabiele was geretoucheerd worden.

Impregnatie gebeurt bij u op locatie, alle benodigdheden kunnen worden meegenomen. De behandeling is volledig terug te draaien, iets wat binnen de restauratie en conservering belangrijk gevonden wordt.